Direct contact

Meld overlijden

073 503 15 18

24 uur per dag

Home Bijnen Berlicum Uitvaartverzorging Historie en toekomst

Historie en toekomst

Vroeger maakte een timmerman een uitvaartkist en deed de familie van de overledene de rest. Tijden veranderen. De timmerman van weleer is een uitvaartverzorger pur sang geworden. Ook Willem Bijnen begon in 1922 als timmerman met het maken van grafkisten. Het was onderdeel van zijn dagelijkse werkzaamheden in zijn werkplaats.
Toen hij steeds vaker het verzoek kreeg ook alles te regelen rondom begrafenissen besloot hij uitvaartondernemer te worden.

Groei en vernieuwing
In 1974 nam Leo, de zoon van Willem, de uitvaartonderneming over. Willem's betrokkenheid bleef onverminderd groot: hij bleef tot zijn 85e voorlopen bij de begrafenisplechtigheden. In de afgelopen decennia heeft het bedrijf een vlucht genomen. Het groeide niet alleen, het was ook vernieuwend. Zo startte Leo Bijnen als eerste uitvaartonderneming in de regio met een vrouwelijke dragersgroep.

Eén verantwoordelijkheid
Henk Klijmij nam in 2003 de leiding in ons bedrijf over, nadat Leo Bijnen was overleden. Sinds september 2011 maken we deel uit van Bijnen Uitvaartverzorging in Vught. Henk Klijmij is samen met zijn collega-uitvaartverzorgers het aanspreekpunt voor Berlicum, Middelrode en Vinkel. Natuurlijk willen we een voorname rol blijven spelen in deze regio. Daarbij schuwen we vernieuwing niet, maar het goede zullen we altijd behouden. We hebben namelijk maar één verantwoordelijkheid: het perfect regelen van uitvaarten.

We herkennen het allemaal, het bekende plakje verse cake tijdens de condoleance. Op zicht niks mis mee, maar het kan ook anders.

Meer over de uitvaart-stijlen